Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: Prinses Alexia doopt Vox Alexia, eerste officiële werkbezoek

ZIEN: Prinses Alexia doopt Vox Alexia, eerste officiële werkbezoek

Koninklijk Huis

9 sep 2023, 14:19

Prinses Alexia heeft zaterdag haar eerste officiële werkbezoek gehad. De prinses, die op 26 juni 18 jaar is geworden, heeft in Rotterdam het schip Vox Alexia van het bedrijf Van Oord gedoopt.

De dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima kreeg na de doop een rondleiding over het schip en ze sprak met bemanningsleden. Het schip ligt aan de Wilhelminakade.

Alexia heeft een tussenjaar, daar zei ze eerder dit over:

Prinsessen over bedreigingen en tussenjaar
1:44
Prinsessen over bedreigingen en tussenjaar

De Vox Alexia is een zogenoemde sleephopperzuiger: een schip dat zand, klei en grind van de waterbodem kan opzuigen. Dat kan van groot nut zijn voor kustbeschermingsprojecten.

Beelden van de doop:

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.