Terug

Volg Hart van Nederland

2400 cobra's gevonden in Rotterdamse woning

112

20 dec 2023, 13:42

In een huis in Rotterdam heeft de politie 2400 cobra's aangetroffen. De doorzoeking volgde op de aanhouding van twee mannen van 26 en 29 jaar oud. Zij boden via de sociale media-app Snapchat explosieven en ander verboden vuurwerk aan.

De mannen werden aangehouden tijdens een "pseudokoop". Daarbij deden de agenten zich voor als klant, maar voor de verkoop zetten ze de auto van de verdachten klem. Daarin lagen driehonderd cobra's, shells, nitraten en ander verboden vuurwerk. Ook in een berging bij een woning in Spijkenisse werd verboden vuurwerk gevonden.

Massa-explosieven

Volgens de politie zijn de cobra's "massa-explosieven". "Als er een gaat, dan gaan ze allemaal. Je moet er niet aan denken dat er brand uitbreekt," zegt de betrokken rechercheur. "Dan staat deze woning er niet meer. En die van de buren ook niet." Een woordvoerder voegt toe dat de knal enorm kan zijn als de cobra's afgaan. "Je wil zoiets niet in een woonwijk hebben."

De rol van de twee verdachten wordt door de politie onderzocht.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.