Terug

Volg Hart van Nederland

Thierry Baudet 'permanent geblokkeerd' op TikTok

Thierry Baudet 'permanent geblokkeerd' op TikTok

Politiek

26 apr 2023, 11:34

Het TikTok-account van Forum voor Democratie-voorman Therry Baudet is geblokkeerd. Volgens het platform heeft hij zich schuldig gemaakt aan een ernstige schending van de community-richtlijnen.

Baudet deelt een screenshot van de blokkade op Instagram. "De twee "schendingen" zijn edits van mijn bijdrages in de Tweede Kamer. Hoe is dit mogelijk?", schrijft hij erbij.

Eerder gestraft

De FvD-voorman vindt het jammer dat hij geblokkeerd is. "Mijn account groeide binnen enkele weken van 0 naar bijna 100.000 volgers. TikTok is een goed platform waarop ik makkelijk en op een leuke manier in contact kan komen met mijn volgers, en waarop ik mooie content kan delen. Zonde!"

TikTok legde Baudet al eerder aan banden, nadat BNR had ontdekt dat hij in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen TikTok betaalde voor extra bereik op het platform, terwijl het bedrijf dat expliciet verbiedt. Omdat hij politicus is, werden ook de rechten om een livestream te starten ingetrokken en zijn advertentiemogelijkheden geblokkeerd.

Schrijver Özcan Akyol sliep ooit in hetzelfde hotel als Thierry Baudet. Hij deelde de anekdote in de uitzending van Vandaag Inside.

Eus vertelt anekdote over hotelovernachting met Baudet: 'Toen dacht ik: deze gozer spoort niet!'
2:51
Eus vertelt anekdote over hotelovernachting met Baudet: 'Toen dacht ik: deze gozer spoort niet!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.