Terug

Volg Hart van Nederland

'TikTok straft Baudet na schending regels'

'TikTok straft Baudet na schending regels'

Verkiezingen

15 mrt 2023, 20:53

Thierry Baudet betaalde in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen TikTok voor extra bereik op het platform terwijl het bedrijf dat expliciet verbiedt, ontdekte BNR. Advertentiefilmpjes vanuit zijn account werden minimaal twee miljoen keer bekeken, meldt de radiozender.

Andere partijen die actief zijn op het platform, zoals VVD en GroenLinks, houden zich wel aan het verbod. Doordat Forum voor Democratie vooralsnog als enige partij het advertentieverbod lijkt te schenden ontstaat een ongelijk speelveld op TikTok in campagnetijd. Met een paar duizend euro kunnen meer dan een miljoen kiezers bereikt worden.

Livestream verboden

TikTok heeft Baudet daarom maatregelen opgelegd. De partijleider van Forum voor Democratie zou, zoals hij zelf in een eerdere video op het platform liet weten, geen livestream meer kunnen starten.

Het sociale medium heeft echter aan BNR laten weten dat politici sowieso nooit live mogen gaan op het medium en de privileges daarom zijn ingetrokken. Ook laat TikTok weten de advertentiemogelijkheden van het account van Baudet te hebben geblokkeerd.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.