Terug

Volg Hart van Nederland

Raadslid Davituliani wil Armeens gezin deporteren, maar kreeg zelf generaal pardon

Raadslid Davituliani wil Armeens gezin deporteren, maar kreeg zelf generaal pardon

Politiek

6 nov 2018, 17:04

Het Haagse raadslid Nino Davituliani wil dat het Armeense gezin Tamrazyan gedeporteerd wordt. Ze mocht zelf als tiener wel in Nederland blijven, dankzij een generaal pardon. Volgens AD wist haar eigen fractievoorzitter Arjen Dubbelaar bij Groep de Mos van niks. Hij reageert verrast, maar vraagt zich af of het relevant is.

Kerkasiel

Voor Groep de Mos voert Davituliani het woord rond de zaak van de familie Tamrazyan. Zij zitten inmiddels in kerkasiel. De Haagse Protestantse Kerk wil met een doorlopende kerkdienst voorkomen dat de 21-jarige Armeense Hayarpi Tamrazyan en haar familie worden gedeporteerd. Lees ook: Leden ChristenUnie willen uitzetstop voor gewortelde kinderen Volgens Davituliani zat ze samen met haar ouders en zusje zelf tien jaar in een procedure. Net als Hayarpi, die ze wil laten deporteren, studeerde ze in Nederland. “Uiteindelijk kwam het generaal pardon,” vertelt het raadslid. Volgens haar is het nu een heel andere situatie.

Beter kinderpardon

Door verschillende partijen wordt er op dit moment actiegevoerd voor een beter kinderpardon. Het onderzoek van staatssecretaris Mark Harbers hiernaar loopt nog. Beeld: Groep de Mos/Hart voor Den Haag

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.