Politiek

Meer dan 100.000 handtekeningen voor beter kinderpardon

Er zijn al meer dan 100.000 duizend handtekeningen opgehaald met de petitie voor een nieuw kinderpardon. Het onderwerp – een initiatief van presentator Tim Hofman – kan nu op de agenda komen  van de Tweede Kamer.

Hiervoor moet het initiatief nog wel voldoen aan een andere belangrijke eis. Het onderwerp mag niet al de laatste twee jaar behandeld zijn in de Kamer. Omdat de zaak van de Armeense Lili en Howick ook al behandeld is, zou het kunnen dat het initiatief niet op de agenda komt. Een speciale commissie gaat beslissen of deze zaak verschilt van die van Lili en Howick.

Donderdag werd de #BOOS-documentaire van Hofman, Terug naar je eige land, uitgezonden. Daarnaast deed hij een oproep: teken de petitie voor een “kinderpardon dat wel werkt”.

Lees ook: Burgerinitiatief Tim Hofman voor beter kinderpardon heel snel heel succesvol

Defence for Children woordvoerder Martine Goeman steunt de actie. “Het is heel goed dat Nederland een signaal laat zien, dat dit kinderpardon niet werkt. Het is juridisch niet vrijwel onmogelijk om een pardon te krijgen. Dan kan de politiek wel zeggen: het is aan de rechters. Maar die voeren wel uit wat de politie bepaalt.”

Kerkdienst

In Den Haag is vrijdag exact een week lang een doorlopende kerkdienst gaande voor Hayarpi Tamrazyan en haar familie. De familie dreigt uitgezet te worden naar Armenië. De dienst is vorige week vrijdag gestart. Zolang de dienst duurt, kan de familie niet uitgezet worden.

Foto: ANP