Terug

Volg Hart van Nederland

Viruswaarheid protesteert luid en duidelijk bij Tweede Kamer: 'Liefde, vrijheid en geen dictatuur'

Politiek

17 dec 2020, 11:25

Zo'n honderd demonstranten van de groep Viruswaarheid staan donderdagochtend op het Plein tegenover de Tweede Kamer lawaai te maken met fluitjes, potten en pannen. Ze willen dat "het regime" aftreedt en zich moet verantwoorden voor "een tribunaal", aldus Viruswaarheid-voorman Willem Engel. Hart van Nederland-verslaggever Wouter Berenschot deelt dat de demonstranten leuzen als "liefde, vrijheid en geen dictatuur" scanderen. De demonstranten houden onderling geen anderhalve meter afstand en dragen ook geen mondkapje. https://twitter.com/WouterHVNL/status/1339524833567248384 Maandagavond was er langs de Hofvijver ook een lawaaiprotest toen premier Mark Rutte tijdens een toespraak een lockdown aankondigde, maar daar was Viruswaarheid volgens Engel niet bij betrokken. De premier richtte zich toen kort tot de joelende en fluitende groep. "Het coronavirus is geen onschuldige griep, wat de demonstranten hier buiten nog steeds lijken te denken", zei hij toen. Lees ook: Artsen Covid Collectief kritisch over coronabeleid: '98 procent van patiënten belandt níet in het ziekenhuis'

'We hebben publiek'

De demonstratie van donderdag was niet aangekondigd en is inmiddels voorbij. De demonstranten verlieten het Plein via de Lange Poten, vlak langs de plenaire vergaderzaal van de Tweede Kamer. Daar was een debat over de verkiezingen in coronatijd aan de gang en het lawaai was hoorbaar. "We hebben publiek", merkte D66'er Joost Sneller op voor zijn inbreng. "Waarschijnlijk de laatste demonstratie, dit jaar", zei Kamervoorzitter Khadija Arib. Engel gaf donderdagochtend nog te kennen iedere dag te willen demonstreren, net zolang totdat het kabinet is afgetreden. ANP https://twitter.com/viruswaarheid/status/1339507616943382536

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.