Terug

Volg Hart van Nederland

Gemuteerde coronavirus nu ook in Nederland vastgesteld

Gemuteerde coronavirus nu ook in Nederland vastgesteld

Politiek

22 dec 2020, 14:34

Coronaminister Hugo de Jonge laat aan Hart van Nederland weten dat er inmiddels twee gevallen van het nieuwe, gemuteerde virus in Nederland zijn vastgesteld. Beide gevallen bevinden zich in regio Amsterdam.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog

"Als het zich echt in brede lagen van de bevolking zou voordoen dan hadden we die vaker terug kunnen zien, is de aanname", aldus De Jonge. "Maar of het bij die twee beperkt blijft, is natuurlijk zeer de vraag."

Strenge lockdown helpt ook tegen verspreiding mutatie

Het zou dus goed kunnen dat die mutatie zich al enigszins aan het verspreiden is, zegt de minister. "Maar ook dan geldt: de maatregelen zoals we die nu hebben genomen, dat zijn maatregelen die de verdere verspreiding tegengaan. De strenge lockdown zoals we die nu kennen helpt juist om dat virus eronder te houden."

Nieuwe variant nog besmettelijker

De nieuwe variant van het virus zou tot 70 procent besmettelijker zijn dan het originele virus en werd een paar dagen geleden voor het eerst vastgesteld in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien geldt een vlieg/vaar/treinverbod vanuit het VK naar onder andere Nederland en zijn daar rigoureuze lockdown-maatregelen ingesteld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.