Politiek
19 juli 2019, 18:37
Zes partijen uit de Westlandse gemeenteraad nemen afstand van het verzet tegen de komst van een islamistische basisschool in de gemeente. Het gaat om CU-SGP, CDA, D66, PvdA, VVD en Groenlinks. Ze hebben een brief aan onderwijsminister Arie Slob geschreven, waarin zij zeggen het niet eens te zijn met aangenomen voorstel om naar de hoogste bestuursrechter, de Raad van State, te stappen. Dinsdag nam een meerderheid van de gemeenteraad een motie aan om naar de rechter te gaan, omdat Minister Slob woensdag in de gemeente ingreep en de komst van de basisschool toch officieel toestond. Lees ook: Westland verzet zich weer tegen islamitische basisschool "Het past ons als raadsleden niet om een democratisch genomen besluit te dwarsbomen", schrijven de partijen aan Slob. "Maar wij hechten er grote waarde aan om middels dit schrijven afstand te nemen van dit initiatiefvoorstel dat tot onze spijt een meerderheid van de stemmen heeft gehaald."
Scholenvereniging Yunus Emre wil een islamitische basisschool beginnen in Westland. De gemeente zag dat niet zitten en wees het af, maar Yunus Emre kreeg gelijk van de Raad van State. Aanvankelijk zag Minister Slob ook niets in de komst van de islamitische basisschool, maar de uitspraak van de rechter dwong hem tot ingrijpen. Door een zogeheten besluit tot indeplaatsstelling krijgt de school alsnog geld en kan deze in het schooljaar 2020-2021 van start gaan. Of de school dan al opengaat is maar nog de vraag. De gemeente kan bijvoorbeeld lastig gaan doen over de huisvesting.
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.