Terug

Volg Hart van Nederland

Paasei met Pasen? Dat is niet voor iedereen weggelegd

Persoonlijke verhalen

28 mrt 2024, 23:19

Wat is Pasen zonder chocolade? Bij veel mensen staan de paaseitjes al wekenlang op tafel. Maar deze luxe is niet voor iedereen weggelegd. Mensen met kauw- en slikproblemen kunnen geen paaseieren of gebakjes zonder gevaar eten. Gelukkig is daar nu een oplossing voor bedacht: het slikpaasei en slikgebak.

Het slikpaasei is bedacht door de bakkers van Sherpa en logopedisten. Het paasei smelt op je tong.

"De basis van dit ei is crème die we ook gebruiken in mokka-schuimgebak", vertelt Dennis Welling, bakker en begeleider bij Sherpa, een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

"De afgelopen week hebben we uitgedacht hoe we het paasei zouden opbouwen, en dit is het resultaat. Je bewaart het ei in de koelkast en haalt ’m twee uur voor consumptie eruit. Als het op de juiste temperatuur is, heeft het de perfecte consistentie: niet te hard, niet te zacht, niet te vettig."

Hoe dat ei wordt gemaakt en het eruitziet, zie je in bovenstaande video.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.