Terug

Volg Hart van Nederland

Brandweer speurt in Hofvijver naar verloren protestpan: 'Symbool van het tegengeluid'

Politiek

22 dec 2020, 18:42

Tijdens de toespraak op 14 december waarin premier Mark Rutte nieuwe coronamaatregelen aankondigde, lieten demonstranten tegen de coronaregels buiten bij het Torentje luid en duidelijk van zich horen. Eén demonstrant moest het herriemaken halverwege onverhoopt staken. Hij verloor zijn pannendeksel in de Hofvijver. Een video waarop te zien is hoe de demonstrant zijn deksel in het water ziet verdwijnen, ging viral. Het Haags Historisch Museum ziet in de deksel een symbool van de pandemie en wil de bewuste pannendeksel graag in haar collectie opnemen. Daarom werd er een zoektocht op touw gezet. Dinsdag trok de brandweer in duikpakken door het water van de Hofvijver, op zoek naar de gezonken deksel. Lees ook: Minister De Jonge: 'Mensen die bij Torentje demonstreerden hebben het niet begrepen'

Helaas niks gevonden

Martijn van Ooststroom van het Haags Historisch Museum vertelt aan Hart van Nederland: "We willen heel graag die pannendeksel hebben! En daarom hebben we de brandweer ingezet om hem uit de Hofvijver te vissen. Helaas hebben ze niks gevonden." Tekst gaat verder onder foto. Het museum is sinds april bezig met een verzameltentoonstelling rond het thema corona. Van Ooststroom: "We willen de crisis vastleggen voor de toekomstige generaties. Bijvoorbeeld met spandoeken, mondkapjes, et cetera. We willen wel die deksel aan de collectie toevoegen, als een symbool voor het tegengeluid tegen de maatregelen. We willen heel graag juist deze pan!" Het museum wil graag in contact komen met de eigenaar van de pan en deksel. "We hopen dat hij zich bij ons meldt. We zijn benieuwd naar zijn verhaal en naar de pan!" Beeld: Regio 15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.