Terug

Volg Hart van Nederland

Temperaturen vandaag alweer tropisch, opnieuw plaknacht voor de boeg

Temperaturen vandaag alweer tropisch, opnieuw plaknacht voor de boeg

Weerbericht

24 juli 2022, 08:52

We hebben een aantal koelere dagen achter de rug, maar daar komt vandaag een einde aan. Vanochtend is het in een groot deel van het land zonnig met een paar wolken. Vanmiddag trekt er nog wat bewolking over het noorden met kans op een buitje, maar in de loop van de middag breekt overal de zon door. Door de zuidwestenwind kunnen de temperaturen flink oplopen. Op de Wadden wordt het zo'n 23 graden, in het midden zo'n 29 graden en in het zuiden lokaal 31 graden.

Vanavond blijft het nog lang warm en is het helder. Vannacht trekt wat hoge bewolking binnen. Het wordt een behoorlijke plaknacht met minimumtemperaturen tussen 17 en 20 graden. In grote steden kan het kwik boven de 20 graden blijven.

Lokale bui

Morgen trekt gedurende de dag een koufront van west naar oost. In het oosten begint de dag nog met flink wat zon en daar kan de temperatuur - voor het koufront uit - nog oplopen naar 28 of 29 graden. In het (noord)westen is 's ochtends al meer bewolking aanwezig met kans op een bui, maar veel regen lijkt er niet te vallen. De temperatuur komt daar niet hoger uit dan zo'n 22 tot 25 graden. Vooral in de middag neemt ook landinwaarts de kans op een lokale bui toe.

Dinsdag en woensdag is het tijdelijk een stuk frisser met 19 tot hooguit 23 graden door een noordwestenwind. Vooral dinsdag valt af en toe een bui, maar er zijn ook zeker zonnige momenten.

De dagen daarna keert het droge en zonnige zomerweer terug. Donderdag is het daarbij nog 20 tot 25 graden, vrijdag al 22 tot 27 graden en in het weekend is het in vrijwel heel het land zomers warm met 25 tot 30 graden.

Foto: Nicky Wagenvoort, genomen in Hertme (Overijssel)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.