Terug

Volg Hart van Nederland

Pinksterweekend met twee gezichten: veel zon, maar ook kans op onweer

Weerbericht

18 mei 2024, 09:00

Niets is zo veranderlijk als het weer, en dat geldt ook dit pinksterweekend. Zaterdag begint met een stralende zon, maar later op de dag slaat het om. Zondag kunnen er zelfs zware buien met een klap onweer ontstaan.

In het midden en oosten van het land komt zaterdag plaatselijk mist voor, maar deze zal snel verdwijnen en plaatsmaken voor zonnig weer. Vanmiddag kunnen er in het binnenland enkele buien ontstaan, terwijl het in de kustprovincies zonnig en droog blijft. De temperatuur loopt op tot maximaal 24 graden, maar aan de stranden blijft het iets koeler.

Vanavond nemen de meeste buien af en zijn er opklaringen, hoewel het zuidoosten nog kans maakt op een bui. Lokaal kan er mist ontstaan, maar de temperatuur zal niet onder de 10 graden dalen.

Zware buien met onweer

Morgen begint de dag zonnig, maar in de middag ontstaan er in het binnenland opnieuw enkele buien. Deze kunnen iets zwaarder zijn met een klap onweer. In de avond wordt het overal weer zonnig en droog, met temperaturen tussen de 18 en 22 graden.

Maandag, op Tweede Pinksterdag, blijft het weerbeeld vergelijkbaar. Aan zee blijft het zonnig, terwijl er landinwaarts stapelwolken ontstaan die tot enkele buien kunnen uitgroeien, soms met onweer. De temperatuur ligt rond de 21 graden.

Dinsdag wordt droger en warmer met lokaal temperaturen rond de 25 graden. Woensdag keert de regen terug en wordt het iets koeler.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.