Terug

Volg Hart van Nederland

Heel Nederland kampeert tijdens Hemelvaartweekend: te weinig camperplekken op piekdagen

nieuws

21 mei 2023, 01:47

Een zonovergoten Hemelvaartsweekeind en dat betekent: kamperen. Campings staan afgeladen vol en dan moet het hoogseizoen nog komen. De afgelopen jaren wordt het steeds moeilijker om een plekje te vinden. Daarvoor wil de Nederlandse Kampeerauto Club een oplossing.

De afgelopen tien jaar is het aantal campers in Nederland verdubbeld. Volgens de NKC staan er nu zo'n 170.000 geregistreerd. "Het is onze favoriete volkssport geworden", zegt woordvoerder Bert Hendriks tegen Hart van Nederland. "Het probleem is dat je in Nederland niet overal mag staan. Je moet naar een camping of een speciale camperplaats, maar daar is vaak geen plek meer."

Boeren kunnen oplossing zijn

Dat merken ze ook bij camperstandplaats Polderhaan in het Noord-Hollandse Harmelen. "We zitten afgeladen vol", zegt eigenaresse Jaqueline van Egmond. "Met Pinksteren zijn we ook al volgeboekt." Samen met haar man had ze een boerderij en toen dat klaar was, ging het kriebelen. "We vonden dat we nog fit genoeg zijn en het pakt allemaal goed uit."

Hendriks hoopt dat meer boeren hun erf openstellen. "Wij roepen gemeentes op om soepeler te zijn met vergunningen en om nieuwe plekken te creëren. Wat zou kunnen, is dat boeren tijdelijk of vast camperplaatsen aanbieden. Dat kan voor hen ook een bron van inkomsten zijn. Zeker in het hoogseizoen kan dat een uitkomst bieden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.