Terug

Volg Hart van Nederland

Oproep: bel niet 112 vanwege stormschade door Pia

Weerbericht

21 dec 2023, 17:22

Bel niet het alarmnummer. Vanuit Gelderland klinkt de oproep om voor stormschade die storm Pia veroorzaakt, niet 112 te bellen. Veel mensen bellen donderdagmiddag hiervoor naar dat alarmnummer, maar zowel de veiligheidsregio's als politie vragen het nummer alleen te gebruiken in geval van acuut gevaar.

Het alarmnummer blijft dan bereikbaar voor noodsituaties.

Als de brandweer langs moet komen, maar er geen spoed is, dan kan 0900-0904 gebeld worden. Dat nummer kan ook gebeld worden als er bijvoorbeeld een boom dreigt om te vallen over de openbare weg of dakbedekking losraakt.

Bij instortingsgevaar wel

Bij instortingsgevaar moet wel het alarmnummer 112 worden gebeld, zo duidt een kaart van de veiligheidsregio's de richtlijnen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.