Terug

Volg Hart van Nederland

Dit kunnen we verwachten van storm Pia

Weerbericht

21 dec 2023, 12:06

Storm Pia trekt donderdag over het land. In het hele land kunnen zware windstoten voor komen. Het KNMI heeft daarom voor het hele land code geel afgegeven. Meteoroloog Jordi Huirne legt uit wat we precies kunnen verwachten.

In de loop van de ochtend en middag trekt Pia over het land. Vooral het noordwesten krijgt te maken met zeer zware windstoten van lokaal 115 kilometer per uur. "Dat gaat ook gepaard met flink wat regen, een krachtige wind in het binnenland, een stormachtige wind aan zee en af en toe zelfs windkracht 9 in het Waddengebied", legt Huirne uit.

Door die harde wind in combinatie met veel regen is er volgens de weerman kans op "opstuwing van het zeewater". Het water voor de kust staat daardoor hoog en ook de rivieren, waar het water al hoog staat, kunnen het water moeilijk kwijt. Komende nacht gaat de wind in het binnenland wat liggen en koelt het af naar zo'n 6 graden.

Winterse buien

Vrijdag is er in de ochtend nog kans op zware windstoten, maar in de loop van middag neemt de wind verder af. "Ook dan hebben we nog steeds te maken met buien, ook winterse buien met hagel en natte sneeuw in het noordoosten. Maar in de middag zijn er gewoon weer regenbuien bij 6 tot graden."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.