Terug

Volg Hart van Nederland

Warme jaarwisseling, maar blijft het droog genoeg om vuurwerk af te steken?

Weerbericht

29 dec 2022, 10:10

De weersverwachtingen zijn over het algemeen vrij helder: we krijgen een warme jaarwisseling. Sterker nog: je kunt mogelijk in je T-shirt buiten gaan staan omdat de temperaturen niet onder de dubbele cijfers zullen zakken. Maar de grote vraag die bij vuurwerkliefhebbers leeft is natuurlijk: blijft het ook droog?

Want je kunt wel in je shirtje buiten gaan staan om vuurwerk af te steken, maar als de regen continu roet in het eten gooit, heb je er nog niks aan. Weer.nl kijkt alvast vooruit naar de jaarwisseling en wat blijkt? Het ligt eraan waar je woont of het droog blijft.

Regionaal regenen

Oudejaarsdag (zaterdag) is het heel de dag namelijk regenachtig. Het kan af en toe stevig plenzen, al kan de noordelijke helft van ons land in de ochtend rekenen op droge periodes en het zuiden juist in de middag. Daar zal het in de avond dan ook warmer zijn.

Maar vuurwerkliefhebbers willen natuurlijk weten: hoe zit het rond middernacht? Volgens de jongste berekeningen blijft het droog in de warme gebieden, oftewel het zuiden van het land. Daarbij komt ook dat de wind zich rond het 12-uur-moment wat rustiger lijkt te houden, wat het afsteken van vuurwerk ook nog eens een stuk veiliger maakt.

Wie op Nieuwjaarsdag (zondag) nog even door de buurt wil lopen om de beste wensen over te brengen aan familie, vrienden en bekenden moet wel echt met een paraplu of regenjas de deur uit gaan. Het belooft een zachte dag te worden met een temperaturen van rond de 14 graden, maar dat het gaat regenen is dan wel een zekerheidje.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.