Terug

Volg Hart van Nederland

Vuurwerk afsteken in je T-shirt: het wordt mogelijk recordwarm deze jaarwisseling

Weerbericht

27 dec 2022, 09:13

Dit jaar niet buiten bibberen terwijl je met een glaasje champagne in de hand naar het vuurwerk kijkt. Het belooft namelijk een recordwarme jaarwisseling wisseling te worden. Dat voorspelt Weer.nl. De weerdienst verwacht op oudejaarsdag temperaturen van 15 of 16 graden, en mogelijk zelfs nóg hoger.

De komende dagen in aanloop naar oudejaarsdag verlopen nog zacht, wisselvallig en windrijk. Vandaag zitten we nog even overal tussenin. In de noorden van het land vallen in de ochtend eerst nog wat buien, later op de dag is het op de meeste plaatsen droog en laat de zon zich geregeld zien. Pas in de loop van de middag drijft er vanuit het westen meer bewolking het land binnen. De wind draait richting het zuidwesten tot zuiden is aan zee af en toe hard. De temperatuur schommelt rond de 7 graden.

Morgen bewolkt en nat

Vanavond neemt de bewolking verder toe en trekt vanuit het westen regen het land binnen. Ook vannacht blijft het regenen en koelt het af tot tussen de 4 en 7 graden. Later in de nacht stroomt wat zachtere lucht het land binnen en loopt het kwik alweer verder op.

Woensdag is het op de meeste plaatsen bewolkt en valt er af en toe nog wat regen of motregen. In de loop van de middag wordt de bewolking dikker en gaat het harder regenen. Bij een harde zuidelijke tot zuidwestelijke wind wordt het 10 graden. Donderdag lijkt het op de meeste plaatsen droog te blijven en is er meer ruimte voor de zon. Het waait nog wel flink, maar in de temperaturen verandert er weinig: het wordt 10 graden.

Recordwarme jaarwisseling

De vrijdag begint zonnig, maar in de middag wordt het bewolkt en gaat het later op de dag vanuit het westen regenen. Het wordt met 10 tot 12 graden nog iets zachter dan de dagen ervoor. Op zaterdag, oudejaarsdag, trekt eerst nog wat regen vanuit het westen naar het noorden. Het wordt met 14 tot 16 graden behoorlijk zacht. Mocht het ergens 17 graden worden, dan zal het warmterecord allertijden voor december worden verbroken. Dat staat nu nog op 16,7 graden.

De jaarwisseling kan daardoor mogelijk zelfs recordwarm verlopen. Het waait wel hard en het is nog onzeker waar het precies zal gaan regenen.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.