Terug

Volg Hart van Nederland

Vuurwerkhandels mogen ook licht vuurwerk niet verkopen

Politiek

21 dec 2020, 12:03

Vuurwerkhandels mogen ook het lichte vuurwerk (categorie 1) niet verkopen. Volgens de vuurwerkbranche hebben de handelaren geen toestemming gekregen om hiervoor een speciaal loket te openen of het vuurwerk bij mensen thuis te bezorgen. "Met de lockdown moesten vuurwerkwinkels dicht dus wij hebben toen gevraagd: mogen we wel een loket openen? Dat dát niet mocht wisten we al wel, maar vandaag hebben we van het Ministerie te horen gekregen dat we het categorie 1 vuurwerk ook niet aan de deur mogen leveren", zegt  Marcel Teunissen, woordvoerder van de vuurwerkbranche.

Lees ook: Politiebond: acties tijdens oud en nieuw niet uitgesloten

Alleen verkoop in supermarkten

Onder categorie 1 vuurwerk vallen onder meer fakkels, rookbommetjes en grondbloemen. "Bij Lidl en Aldi ligt het nog steeds in de schappen, maar winkeliers mogen het niet meer verkopen. Dat is heel oneerlijk en zorgt wederom voor grote frustratie bij winkeliers", aldus Teunissen. Bovendien is de uitspraak een fikse financiële domper voor de winkeliers. "Sommigen hebben heel veel categorie 1 vuurwerk ingekocht, maar dat kunnen ze nu dus niet kwijt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.