Terug

Volg Hart van Nederland

Voorlichtingscampagne rondom vuurwerk van start: nog veel onduidelijk wat mag

nieuws

14 dec 2022, 07:40

Onder de noemer #Veiligvieren lanceren vuurwerkliefhebbers en de vuurwerkbranche een voorlichtingscampagne "om de aankomende jaarwisseling zo veilig mogelijk te laten verlopen", aldus de partijen woensdag. Onderdeel van de campagne is een speciale app, waarmee een gratis cursus te volgen is hoe je veilig siervuurwerk kunt afsteken.

In de app zit ook een zogenoemde vuurwerkwijzer, die aangeeft welk siervuurwerk dit jaar verkocht en afgestoken mag worden. Volgens Het Vuurwerk Liefhebbers Verbond (HVLV) en de vuurwerkbranche is hier, na twee jaar met een tijdelijk vuurwerkverbod wegens corona, nog veel onduidelijkheid over.

De #Veiligvieren-campagne is de komende weken te horen op de radio en online te zien op verschillende socialmediakanalen.

Meer vuurwerkverkooppunten sluiten de deuren

Eerder deze week werd het bekend gemaakt dat het lastiger wordt voor vuurwerkliefhebbers om vuurwerk in te slaan. Steeds meer verkopers stoppen met de verkoop, terwijl de vraag naar vuurwerk groter is dan ooit.

Bijna 350 winkeliers zijn al gestopt met de handel in vuurwerk, schrijft het AD Het aantal verkooppunten is met 24 procent gedaald naar 1049. De belangrijkste reden voor veel winkeliers blijkt de afgelopen twee coronajaren, waarin geen vuurwerk mocht worden verkocht. Dit jaar mag het wel weer, maar verkopers hebben er dus toch voor gekozen om er niet meer aan te beginnen.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.