Terug

Volg Hart van Nederland

Oliebollen drive-in aan stukken gereten door storm Bella

112

27 dec 2020, 14:04

De zware storm Bella die sinds zaterdagavond in Nederland woedt, dreunt vooral in de kustprovincies, met hier en daar windkracht 9. Maar ook in het binnenland drukt de storm haar stempel. Zo heeft Bella de prachtig versierde oliebollen drive-in in Westervoort compleet aan gort geblazen. "We hebben nog een paar keer gekeken vannacht, maar het stond stabiel." Martijn Wieleman van het gelijknamige zalencentrum in de plaats, organiseert de drive-in samen met de plaatselijke bakker. De drive-in was tweede kerstdag voor het eerst open en bleek direct een groot succes. Met de auto konden mensen hun bestelde oliebollen ophalen. Maar storm Bella kondigde zich aan en er werden voorzorgsmaatregelen genomen. De organisatie dacht dat de boel het wel zou houden. "De voorspelling was dat het hier in deze regio zou meevallen. We hebben er toen maar niet voor gekozen om de tent af te breken, dat zou echt veel werk zijn." Lees ook: Storm Bella raast over Nederland: code geel voor heel het land

'We houden de moed erin'

In de ochtend kwam het gevreesde bericht dat de storm toch behoorlijk had huisgehouden. Martijn nam meteen poolshoogte. "Vijf van de zes tenten zijn kapot, de fronten ook, de houten huisjes waren omgewaaid, de kerstbomen, de verlichting is stuk. Het was allemaal mooi aangekleed." Hij verzucht: "We moeten alles opnieuw opbouwen. In een jaar dat toch al zo moeilijk is voor de horeca, is dat wel een strop." Om strijdvaardig te besluiten: "Maar we houden de moed erin en gaan gewoon door." De komende dagen wordt alles opgeruimd en opnieuw in elkaar gezet. Op 30 en 31 december gaat de verkoop van oliebollen in de drive-in weer door. Lees ook: Winterstorm Bella zorgt voor flinke stormschade

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.