Terug

Volg Hart van Nederland

Medewerker in Amsterdamse Albert Heijn neergestoken: 'Er lag iemand badend in het bloed'

112

22 dec 2020, 17:32

In een Albert Heijn in Amsterdam is dinsdagmiddag iemand neergestoken. Het gaat om een supermarktmedewerker die zwaargewond raakte. Volgens getuigen zou de aanleiding voor de steekpartij een discussie over een mondkapje zijn geweest. De politie weerspreekt dit. De steekpartij gebeurde rond 15.00 uur in de Albert Heijn aan de Helmholtzstraat in de wijk Watergraafsmeer. De hulpdiensten rukten massaal uit, onder meer met een traumahelikopter. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

'Ontiegelijk bloedbad'

Een oudere man wilde net naar binnen gaan, maar werd bij de deur tegengehouden. "Ik heb een ontiegelijk bloedbad gezien," vertelt de Amsterdammer aan Hart van Nederland. "Er lag iemand badend in het bloed, bij de servicebalie, net voor de bloemen. Ik zag drie steken: bij z'n nek, bij z'n borst en in z'n buik." Lees ook: Twee gewonden bij steekpartij in Albert Heijn in Haagse binnenstad In de buurt gaat rond dat het slachtoffer een supermarktmedewerker zou zijn. Hij zou zijn neergestoken na onenigheid met een klant die weigerde een mondkapje te dragen. De oudere man kan dat echter niet bevestigen. "Hij komt mij niet bekend voor als medewerker, terwijl ik hier elke dag kom." Een andere man is erg geschrokken van de steekpartij, hij woont in de buurt en kent meerdere mensen die in de bewuste Albert Heijn werken. "Dat het zover komt vanwege een mondkapje, dat is wel heel heftig." Ook een aantal schoolkinderen op straat is ontdaan. "Het was heel naar om te zien, hopelijk komt hij er snel weer boven op." Wat er aan de steekpartij vooraf ging, wordt nog onderzocht. De politie ontkracht het verhaal dat de steekpartij voort zou komen uit een ruzie om een mondkapje. Volgens een woordvoerder droeg de dader zelf een mondkapje.

Dader nog spoorloos

De dader ging er na het incident vandoor en is nog spoorloos. Het verbaast de buurtbewoner niet: "Je bent zo weg, hier in de buurt kun je je goed verbergen." De oudere man hoopt dat de messentrekker snel gepakt wordt. "Het is echt bizar. Ik vind dat je je eigen moet schamen." Lees ook: Geen mondkapje op wegens 'medische redenen': hoe gaan supermarkten daarmee om? De politie doet onderzoek in de supermarkt en spreekt in de omgeving met getuigen. De verdachte zou een blanke man zijn, gekleed in een witte capuchontrui en een grijze trainingsbroek. Redactie/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.