Terug

Volg Hart van Nederland

Bijna 2000 coronabesmettingen minder gemeld, laagste aantal in vijf dagen

Bijna 2000 coronabesmettingen minder gemeld, laagste aantal in vijf dagen

Milieu en Gezondheid

21 dec 2020, 15:31

Bij het RIVM zijn in de afgelopen dag 11.212 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er bijna 2000 minder dan zondag. Tussen zaterdag- en zondagochtend ging het om 13.066 positieve tests, dat was een dagrecord.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog

De ruim 11.000 nieuwe besmettingen zijn in lijn met het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen, maar dus een stuk minder dan zondag. Lees ook: Nieuwe coronavariant lijkt veel besmettelijker: vijf vragen beantwoord over de mutatie

Doden

Het aantal geregistreerde coronadoden steeg in het afgelopen dag met 31, een dag eerder waren dat er 32. Dat betekent niet dat deze mensen ook allemaal de afgelopen 24 uur zijn overleden, want deze cijfers komen soms met wat vertraging binnen. In totaal zijn in Nederland nu 10.519 mensen overleden aan het coronavirus.

Bekijk video: Meekijken op de corona-afdeling van het Franciscus tijdens tweede golf

Het RIVM merkt al weken dat het aantal besmettingen aan het oplopen is. Onderzoekers van het instituut telden de afgelopen zeven dagen zo’n 79.000 nieuwe coronagevallen, wat grofweg neerkomt op een gemiddelde van 11.000 per dag. De week daarvoor bedroeg het totale aantal coronagevallen nog ongeveer 58.000 en de week daarvoor bijna 41.000. Uit de gemeente Amsterdam kwamen de meeste meldingen van nieuwe coronabesmettingen binnen, namelijk 343. Daarna volgen Den Haag (291), Rotterdam (269) en Almere (191).

Redactie/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.