Terug

Volg Hart van Nederland

Ook OMT-voorzitter Van Dissel communiceerde via privémail

Ook OMT-voorzitter Van Dissel communiceerde via privémail

Politiek

19 apr 2022, 08:59

OMT-voorzitter Jaap van Dissel heeft, net als voormalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, ook zijn privémail gebruikt voor werk, heeft een woordvoerder van het RIVM bevestigd naar aanleiding van berichtgeving door de Volkskrant. "Maar hij verstuurde geen departementaal vertrouwelijke informatie", benadrukt de zegsman.

Volgens hem gebruikte Van Dissel zijn eigen Gmail-account om praktische redenen tijdens de coronacrisis toen er veel thuis werd gewerkt. "De mails die hij verstuurd heeft gingen gewoon in cc naar het RIVM-secretariaat en andere RIVM-accounts, dus ze zijn gewoon vindbaar", aldus de woordvoerder.

Het gebruik van privé-accounts door ambtenaren of bewindspersonen wordt sterk ontraden om twee redenen: het levert veiligheidsrisico's op en de kans bestaat dat communicatie zich aan het zicht onttrekt. Zo worden de mails vaak niet vrijgegeven na een verzoek op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) en krijgt ook de Tweede Kamer er niet per definitie inzage in.

Als directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM en voorzitter van het Outbreak Management Team (OMT) speelde Van Dissel een cruciale rol in de coronacrisis.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.