Terug

Volg Hart van Nederland

Omtzigt (NSC) blij met rustigere toon en gaat in gesprek met Wilders en Yeşilgöz

Politiek

4 dec 2023, 16:25

Ook Pieter Omtzigt (NSC) geeft aan graag in koppelvorm gesprekken te voeren met de partijleiders die aan de tweede verkenningsronde meedoen. Dat geeft hij aan na afloop van zijn gesprek met verkenner Ronald Plasterk.

Omtzigt zegt blij te zijn dat de toon van de partijleiders "wat rustiger" is. "Dat helpt na een paar dagen", vertelt hij. PVV-leider Geert Wilders betichtte hem woensdag en donderdag op sociale media van "Haagse spelletjes" omdat de NSC-leider tegen Plasterk aangaf eerst toezeggingen van Wilders te willen voordat het tot onderhandelen tussen de twee komt.

Daarin lijkt Omtzigt niet van gedachte te zijn veranderd. "Alle punten die ik tot nu toe gemaakt heb, ook over de rechtsstatelijkheid, staan nog overeind." Wel gaat hij nu op verzoek van de verkenner in gesprek met Wilders, om zo beter te kunnen bepalen of het mogelijk is om tot een formatie te komen tussen de partijen.

"Dit is nog geen onderhandeling", verklaart Omtzigt daarbij. "Dit is een opdracht van de verkenner, een mogelijkheid tot informatie." De NSC-leider geeft aan in ieder geval met Wilders en Yeşilgöz zo'n duogesprek te gaan voeren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.