Terug

Volg Hart van Nederland

Lijsttrekkers brengen stem uit voor Europees Parlement, jarige krijgt een cadeautje

Politiek

6 juni 2024, 12:21

Lijsttrekkers van verschillende grote partijen waren woensdagochtend al te vinden in het stemlokaal, waar ze hun stem uitbrachten voor de Europese Parlementsverkiezingen. De meeste stembureaus gingen om 07.30 uur open en blijven open tot 21.00 uur.

PVV-leider Geert Wilders heeft zijn stem uitgebracht in het Haagse stadhuis. Lijsttrekker Sebastiaan Stöteler deed dit deze ochtend in het gemeentehuis in Almelo. Opiniepeilers verwachten deze verkiezingen een nek-aan-nek race tussen de PVV en PvdA-GroenLinks. Bij de vorige verkiezingen, in 2019, haalde de partij van Wilders nog maar één zetel.

In Club Panama in Amsterdam bracht VVD-leider Dilan Yeşilgöz woensdagochtend haar stem uit. Lijsttrekker voor deze verkiezingen Malik Azmani zal later op de ochtend gaan stemmen. Ook lijsttrekker Ralf Dekker en partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie stemden in Amsterdam. De twee stemden in het Grachtenmuseum aan de Herengracht.

NSC-leider Pieter Omtzigt heeft zijn stem uitgebracht bij voetbalvereniging EMOS (Eendracht Maakt Ons Sterk) in Enschede. Op X plaatste hij een foto waarop te zien is dat hij heeft gestemd op Dirk Gotink, de lijsttrekker van de partij voor de Europese verkiezingen.

Bosje bloemen

Caroline van der Plas bracht woensdag op haar verjaardag haar stem uit in het Kulturhus in het Overijsselse Diepenveen. De BBB-leider kreeg bij de stemlocatie een bosje bloemen van lijsttrekker Sander Smit, die eerder zijn stem al uitbracht in Goor.

Jesse Klaver (GroenLinks-PvdA) heeft gestemd in het Huis van Europa in Den Haag. Later op de ochtend stemmen GL-PvdA-leider Frans Timmermans en lijsttrekker voor deze verkiezingen Bas Eickhout nog. En D66-leider Rob Jetten was te vinden in het stemlokaal in een school in zijn woonplaats Ubbergen. Eerder donderdagochtend bracht D66-lijsttrekker Gerben-Jan Gerbrandy zijn stem uit in Den Haag.

Wil jij Hart van Nederland op het startscherm van je telefoon?

Ben jij fan van de website van Hart van Nederland en wil je die standaard op het startscherm van je telefoon? Dat kan! Op deze manier download je Hart van Nederland op iOS of Android en heb je altijd een icoontje op je startscherm staan, net als andere nieuwsapps.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.