Terug

Volg Hart van Nederland

Klimaatrapport: 'Maximaal twee keer per week vlees eten om klimaatdoelen te halen'

Politiek

26 okt 2022, 13:43

Om de klimaatdoelen te halen, zou iedereen maximaal twee keer per week vlees van herkauwers mogen eten, dat is één van de conclusies uit een klimaatrapport dat vandaag werd gepubliceerd. Het rapport onderzocht hoe we in 2030 op schema kunnen liggen met het beperken van de opwarming van de aarde.

De onderzoekers zien dat er ambitieuze toezeggingen zijn gedaan om de klimaatverandering te bestrijden, maar het is niet genoeg om de afspraken uit het klimaatakkoord na te komen. In het rapport staan daarom een aantal aanbevelingen.

Minder vlees

Alle mensen uit Europa, Amerika en Oceanië zouden bijvoorbeeld maximaal twee keer per week een stuk vlees van runderen, geiten of schapen mogen eten. Dit moet er volgens het rapport voor zorgen dat we vijf keer sneller kunnen overschakelen op gezondere, duurzamere diëten.

Daarnaast moeten we wereldwijd zes keer sneller af van elektriciteit dat is opgewekt uit steenkolen, de ontbossing moet 2,5 keer sneller worden teruggedrongen en het financieren van fossiele brandstoffen van publiek geld moet vijf keer sneller worden afgebouwd.

Klimaatdoelen

In het klimaatverdrag van Parijs hebben 195 landen, waaronder Nederland, afgesproken om de opwarming van de aarde in 2050 terug te brengen naar 1,5 graden Celsius. Om dit te kunnen bereiken is het streven om de uitstoot van broeikasgassen, vooral CO2, terug te dringen. Het doel is om in 2030 al bijna de helft minder uit te stoten dan in 1990.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.