Terug

Volg Hart van Nederland

Geen vangrail op plek waar Sanne en Hebe omkwamen, Tweede Kamer stemt tegen

Politiek

7 dec 2022, 16:47

Er komt geen vangrail op de plek waar Sanne en Hebe in oktober van de weg raakten en overleden. Een motie van Wybren van Haga om "zo spoedig mogelijk" een vangrail te plaatsen in de bewuste bocht haalde niet de meerderheid in de Tweede Kamer.

Het meisje (10) en haar begeleidster (26) werden op 19 oktober dood gevonden in het water bij knooppunt Empel in de buurt van Den Bosch. Ze raakten om onbekende reden van de weg in een bocht zonder vangrail. Er werd op dat moment al twee dagen intensief naar het tweetal gezocht.

'Onbegrijpelijk'

Tweede Kamerlid Van Haga laat via zijn partij Belang Van Nederland (BVNL) weten teleurgesteld te zijn dat zijn motie is verworpen. "Bij meerdere ongelukken bij waterpartijen heeft het ontbreken van een vangrail fatale gevolgen. Het is onverkwikkelijk dat Rijkswaterstaat, de minister en de Tweede Kamer niet willen overgaan tot het plaatsen van een vangrail."

Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft eerder laten weten dat op deze plek wel een vangrail zou worden geplaatst als de verbindingsweg opnieuw zou worden aangelegd. Van Haga vindt het "onbegrijpelijk dat we niet alles op alles zetten om zoveel mogelijk levens te redden".

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.