Terug

Volg Hart van Nederland

Hebe en Sanne overleden door noodlottig ongeval: 'Verschrikkelijke afloop van een groot drama'

Hebe en Sanne overleden door noodlottig ongeval: 'Verschrikkelijke afloop van een groot drama'

112

20 okt 2022, 12:20

De politie gaat ervan uit dat Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26) zijn omgekomen door een noodlottig ongeval. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf. Dat zei Stijn van Griensven, hoofd Operatiën van de politie Oost-Brabant, donderdagmiddag bij een persmoment op het politiebureau in Den Bosch. Hoe dat ongeluk precies kon gebeuren, is nog onduidelijk.

"We hebben op dit moment geen indicatie dat het om een misdrijf gaat, we gaan echt uit van een ongeval. Daarbij houden we meerdere scenario’s open. Het kan een eenzijdig ongeval zijn, maar het kan ook zijn dat er anderen bij het ongeval betrokken zijn", aldus Van Griensven.

Of er mankementen gevonden zijn aan de auto, moet nog uit onderzoek blijken. Ook wordt nog onderzocht wat voor weer het was en of die omstandigheden mogelijk een rol speelden bij het ongeluk. "Gladheid, mist, dat soort omstandigheden. Die zijn natuurlijk bepalend voor de manier waarop een aanrijding of een eenzijdig ongeval kan plaatsvinden."

'Een groot drama'

Woensdagavond werd al gemeld dat het vermoedelijk om het tweetal ging, maar donderdag werd officieel bekend dat het om Hebe en Sanne gaat. "Dat is zeker. Dat hebben we zo ook met de ouders van Sanne en Hebe besproken. Woensdagavond zijn de condoleances overgebracht aan de familie", aldus Van Griensven. "Bij de ouders heeft grote onzekerheid plaatsgemaakt voor enorme verslagenheid en verdoofdheid."

De families laten via een gezamenlijke verklaring weten dat het verdriet "intens en heel erg groot is". "Gisteravond zijn we op de hoogte gebracht van het nieuws dat Hebe (10 jaar) en Sanne (26) er niet meer zijn. Dit is een verschrikkelijke afloop van een groot drama", schrijven ze.

De families bedanken iedereen die heeft helpen zoeken naar Hebe en Sanne. "Voor ons is dat in deze moeilijke tijd een enorme steun." Ze vragen iedereen om vanaf nu hun privacy te respecteren en ze willen rust om de gebeurtenissen en hun verdriet te verwerken.

Bekijk hieronder wat er gebeurde sinds de vermissing van Hebe en Sanne. De tekst gaat verder onder de video.

Overzicht: dit gebeurde er sinds de vermissing van Hebe (10) en Sanne (26)
2:28
Overzicht: dit gebeurde er sinds de vermissing van Hebe (10) en Sanne (26)

'Diep geraakt'

Marian Witte, burgemeester van Geertruidenberg (waar Raamsdonksveer onder valt), noemt het "een verschrikkelijk drama voor alle betrokkenen". Burgemeester Roderick van de Mortel van de gemeente Vught wenst de families van Hebe en Sanne "heel veel sterkte, steun en troost bij elkaar."

Orthopedagogisch dagcentrum 't Overstapje, waar Sanne Hebe kwam ophalen die dag, schrijft in een verklaring dat ze "diep geraakt zijn door het nieuws". "Het verdriet in het dagcentrum is groot." Er wordt op dit moment voor opvang gezorgd voor collega's.

Zoektocht

Maandag vertrok Sanne samen met het gehandicapte meisje in een zwarte Kia Picanto uit Raamsdonksveer. Ze had Hebe opgehaald bij een dagcentrum in Raamsdonksveer en zou vanaf daar naar Vught rijden, waar het meisje woont. Daar kwamen zij echter nooit aan. De politie zette grote zoektochten op, gesteund door vrijwilligersgroepen. Voor het meisje werd ook een AMBER Alert uitgegeven.

De auto van de twee was moeilijk zichtbaar vanaf de snelweg bij het knooppunt Empel, omdat de auto in het riet, achter bosjes en in het water lag. De politie had dinsdagavond al bij het knooppunt gezocht. Op dat moment werd hun auto niet gevonden. "Relatief ver weg" van deze locatie werd woensdag opnieuw gezocht en zag uiteindelijk een politiehelikopter de zwarte Kia Picanto waarin de twee zaten.

De politie doet nog steeds onderzoek naar wat er is gebeurd. Mensen die dashcambeelden hebben van die dag, worden gevraagd die beelden te delen met de politie.

ANP / Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.