Terug

Volg Hart van Nederland

Bestaat eigen risico zorgverzekering binnenkort niet meer? Kamer wil er zo snel mogelijk vanaf

Politiek

13 dec 2023, 20:29

Het zou zo maar kunnen dat het eigen risico bij de ziektekostenverzekering binnenkort niet meer bestaat. De nieuwe Tweede Kamer wil zo snel mogelijk ervanaf. Een motie van de SP en de Partij voor de Dieren waarin deze wens wordt uitgesproken, kreeg steun van een meerderheid.

Volgens de partijen is het verplichte eigen risico van 385 euro per jaar voor een op de vier Nederlanders reden om zorg te mijden. Dat is een probleem dat niet kan wachten totdat er een nieuw kabinet zit, vinden de fractieleiders Jimmy Dijk en Esther Ouwehand.

Een tweede motie van datzelfde tweetal om de afschaffing van het eigen risico al in de voorjaarsnota van 2024 te regelen, haalde het niet. Of het voorstel ook wordt uitgevoerd, is nog maar de vraag omdat het geen rechtstreekse oproep aan het demissionaire kabinet betreft.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.