Terug

Volg Hart van Nederland

Minder korting op zorgverzekering in 2024 bij hoger eigen risico

Kopen en besparen

11 nov 2023, 15:56

Wie volgend jaar bij een zorgverzekering een hoger eigen risico afspreekt met de zorgverzekering, krijgt daar in 2024 waarschijnlijk minder korting op dan 2023. Dat blijkt uit vergelijkingen van de website geld.nl.

De website heeft het onderzoek uitgevoerd op basis van berekeningen van de zorgverzekeraars die de premies voor 2024 bekend hebben gemaakt.

Gemiddeld daalt de korting voor het maximaal eigen risico met 18 procent, van ongeveer 21 euro naar 17 euro per maand. Vooral bij de zorgverzekeringen OHRA, Salland en InTwente ben je slechter af qua korting.

Korting

De vuistregel bij het afsluiten van de zorgverzekering is, wanneer je een hoger eigen risico afspreekt, je korting krijgt op de totale verzekering. Het verplichte bedrag voor het eigen risico is 385 euro per jaar en het verhogen kan tot maximaal 885 euro.

Als veel mensen kiezen voor een hoger eigen risico en dus meer korting, levert dit de verzekeraars te weinig op aan premie, zegt Amanda Bulthuis van geld.nl. "Zorgverzekeraars willen onder de streep natuurlijk alsnog genoeg premie-inkomsten ontvangen." De verzekeraars maken volgens Bulthuis nu de keuze om het vrijwillige eigen risico minder aantrekkelijk te maken door minder korting te geven.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.