Terug

Volg Hart van Nederland

Woede om borrelplankactie van Anne Frank Huis en Postcode Loterij: 'Met hapjes uit de Hongerwinter?'

nieuws

10 jan 2023, 17:30

Een wel heel onhandige actie van de Postcodeloterij. Samen met het Anne Frank Huis hebben ze een actie in het leven geroepen waarbij bezoekers een gratis borrelplank kunnen krijgen als ze het café bezoeken.

Op sociale media reageren mensen verbaasd nadat iemand de advertentie op Twitter deelde. "Een bezoek aan het Anne Frank Huis is altijd indrukwekkend", staat er. "Het inpandige museumcafé nodigt uit tot napraten en reflectie. Van 24 oktober tot en met 15 december 2023 ontvang je hier tussen 16.00 en 19.30 uur een gratis borrelplank ter waarde van 7,50 euro."

Niet de eerste keer

Blond Amsterdam kwam vorige maand nog in opspraak omdat ze een lachende Anne Frank op een van de mokken uit hun nieuwe collectie hadden gezet. Ook deze actie van de Postcodeloterij vinden mensen niet kunnen. "Dit kan niet echt zijn toch?", reageert iemand op de advertentie.

"Bespottelijk en smakeloos!" en "Borrelplank volledig misgeslagen" schrijven mensen. "Die arme Anne Frank", zegt een vrouw. "Die van de honger en aan de tyfus gestorven is. Dit wekt echt de suggestie dat we vermaak en consumptie kunnen combineren met herinneren en rechtdoen aan de herinnering van iemand die buiten haar wil om wereldwijd icoon is geworden van de holocaust."

"Met hapjes geïnspireerd door de hongerwinter? Tulpenbollen, suikerbieten, koffie van cichorei, Zweeds wittebrood?", vraagt iemand zich af. De Nationale Postcode Loterij heeft de actie inmiddels gestopt.

De Postcode Loterij heeft nog niet gereageerd op vragen van Hart van Nederland over de kwestie.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.