Terug

Volg Hart van Nederland

Mega-frikandellen van 7,5 meter(!), maar smaakt ie ook?

Mega-frikandellen van 7,5 meter(!), maar smaakt ie ook?

nieuws

21 okt 2022, 23:42

Scouting de Klomp in Haaksbergen bestond vorig jaar 75 jaar, maar wegens corona bleef een groot feest uit. Dat wordt dit jaar dubbel en dwars ingehaald en met een letterlijk enorme traktatie: tien frikandellen van 7,5 meter. De frikandellen zijn voor honderd euro per stuk verkocht aan de liefhebber. En dat zijn er veel.

Het maken van de frikandellen had nogal wat voeten in de aarde, vertelt keurslager René Broekhuis aan Hart van Nederland. "We zijn zo'n vier, vijf maanden bezig geweest met het testen en proeven van de 7,5 meter grote frikandel. We blijven dichtbij het originele recept, alleen wordt deze frikandel met kwalitatief en exclusief vlees bereid. Dus geen verwerkingsvlees zoals je de frikandellen uit de supermarkt vindt."

Eigenlijk was het de bedoeling om een 75 meter lage frikandel te maken, maar dat bleek onmogelijk. Dus dan maar tien stuks van 7,5 meter, die gebakken worden in een speciaal gemaakte frituurbak van acht meter.

De opbrengst gaat natuurlijk naar de scouting. Om zo'n joekel weg te krijgen is enige voorbereiding wel slim, vertelt één van de frikandellenfans. "Ik heb gisteren een beetje geoefend. Een collega had er zeven, een andere had er 4,5 en ik had er acht", vertelt hij trots. "In zeven minuutjes! Dat is dus een minuutje per frikandel."

'Lekker massief'

De uitjes worden doorgeven - "hij is al speciaal maar we maken 'm extra speciaal" - en schransen maar! "Hij is lekker massief, niet vet. Prima", is het deskundige oordeel van een bezoekers. Een ander vindt de megafrikandel ronduit heerlijk. Maar is hij wel kritisch genoeg..? "Nee, ik denk het niet", zegt hij eerlijk. "Ik heb er ook bier bij. Dan smaakt hij beter!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.