Terug

Volg Hart van Nederland

KLM vindt kunstbenen van bekende profskater terug in Kopenhagen

KLM vindt kunstbenen van bekende profskater terug in Kopenhagen

nieuws

24 juli 2022, 20:32

Wekenlang moest de Braziliaanse profskater Felipe Nunes het stellen zonder zijn beenprotheses. Deze raakten zoek toen hij met een KLM-vlucht van Kopenhagen terug naar huis vloog. Na een oproep van skateboardlegende Tony Hawk liet KLM weten ermee bezig te zijn. Zondag kwam opnieuw een update: de kunstbenen zijn terecht.

"De bagage is gevonden. Nog in Kopenhagen, maar snel onderweg naar Felipe", schrijft Hawk in een update onder zijn eerste oproep. Daarmee komt een einde aan drie weken wachten op goed nieuws rond de protheses van de Braziliaanse skater.

Tony Hawk - één van de beste en bekendste skateboarders aller tijden - stelde in zijn oorspronkelijke bericht dat Nunes niet zonder zijn benen kan. Zijn protheses zijn essentieel als hij bijvoorbeeld wil autorijden. "Ik heb mijn benen nodig", reageerde Nunes zelf nog.

Skaten met armen

Nunes - die sinds een ongeluk in zijn jeugd zonder beide onderbenen door het leven gaat - was in Kopenhagen voor een groot skate-evenement. Skateboarden doet hij in tegenstelling tot Hawk niet met zijn benen, maar met zijn armen.

De Braziliaanse topsporter is niet de enige die problemen heeft met zijn bagage na een vlucht met de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. KLM maakte zaterdag bekend dat er nog steeds koffers moeten worden herenigd met hun rechtmatige eigenaren.

Beeld: Unsplash

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.