Terug

Volg Hart van Nederland

Golven in baard hulpsinterklazen weg door regenachtige weer: kappers drukker dan ooit

Golven in baard hulpsinterklazen weg door regenachtige weer: kappers drukker dan ooit

Het beste van Hart

24 nov 2023, 21:12

Sinterklaas heeft het niet getroffen met het weer in Nederland. De regen kwam afgelopen weekend met bakken uit de lucht en er was dus geen ontkomen aan voor de goedheiligman. Het heeft voor behoorlijk wat stress gezorgd bij alle hulpsinterklazen.

Sinterklaas hoort rond te lopen met een mooie gekrulde witte baard. Door alle regenval zijn er in veel baarden geen krullen meer te zien. Bij Mark en Desley, onduleerders uit Heiloo en Heerenveen, staat de telefoon dan ook al dagen roodgloeiend. Ze hebben het druk want de verregende baarden moeten voor het komende weekend alweer klaar zijn.

In deze video is te zien hoe al die hulpsinterklazen worden geholpen door de onduleerders:

Sinterklaaskappers door regenachtige intochten druk met baarden
1:34
Sinterklaaskappers door regenachtige intochten druk met baarden

"Ik kreeg in het weekend meteen al appjes van hulpsinterklazen die me een selfie stuurden en vroegen of ik er nog wat van kon maken", zegt Desley. "De telefoon stond roodgloeiend, ik heb mensen echt 'nee' moeten verkopen omdat ik geen extra klussen aan kon nemen. Ik denk dat ik twintig extra baarden moet onduleren."

Mark werkt vanuit zijn atelier in Heiloo en was eigenlijk niet eens verbaasd over het extra werk: "Ik zag het vorige week al aankomen door de weersverwachtingen. Ik zei al tegen sommigen: zorg dat je een tweede haarwerk hebt. Maar dat heeft niet iedereen want dat is niet goedkomt. Sommige kosten zo rond de 1200 euro."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.