Terug

Volg Hart van Nederland

Hij is er! Sinterklaas veilig aangekomen in regenachtig Gorinchem

Entertainment

18 nov 2023, 13:02

Het is eindelijk weer zover! We kunnen onze schoen weer zetten. Sinterklaas is veilig aangekomen in het natte, Zuid-Hollandse Gorinchem. Hij werd samen met zijn trouwe pieten verwelkomt door het enthousiasme van vele kinderen. Zij genieten enorm van de intocht, ondanks de regen.

Sinterklaas begroette alle kinderen hartelijk en zei dat hij blij was iedereen te zien. Ondanks de kou en regen stond het rijendik langs de kade. De kinderen renden gillend naar voren om pepernoten in ontvangst te nemen van de pieten.

Slot Loevestein

Of de sint wel in Gorinchem aan zou komen was nog even spannend. Vrijdag zei Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal dat hij "helemaal niet naar Gorinchem" zou varen. De Stoomboot legde er in eerste instantie ook niet aan, maar bij Slot Loevestein, even verderop.

Daar stapten Sinterklaas en zijn pieten van boord, waar ze meteen hun koffers uitpakten en de cadeautjes het kasteel binnenbrachten. Loevestein lijkt daarmee de nieuwe locatie van het Grote Pietenhuis, dat de afgelopen jaren in Paleis Soestdijk was gevestigd. De afgelopen week zocht Sinterklaasjournaal-verslaggever Jeroen Kramer al tevergeefs naar de nieuwe locatie.

Na de stop in Loevestein stapte het gezelschap weer aan boord van De Stoomboot om alsnog in Gorinchem aan te komen. Op de kade trotseerden duizenden ouders en kinderen de regen en kou om Sinterklaas en zijn pieten te verwelkomen.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.