Terug

Volg Hart van Nederland

Weer goed tussen wanbetaler en man die puin in zijn tuin terugstortte: 'Zand erover'

nieuws

6 jan 2023, 17:35

Toen Bas Stroomer niet betaald werd voor het puin dat hij met zijn grondverzetbedrijf uit de tuin van een vriend van hem gehaald had, stortte hij het allemaal weer terug om hem een lesje te leren. Dat lijkt te hebben gewerkt, want de mannen hebben het vrijdag weer goedgemaakt.

Bas had het eigenlijk niet meer verwacht. "Maar het is opgelost", vertelt hij aan Hart van Nederland. "Gisteren zijn we bij de politie geweest en hebben we afspraken gemaakt en nu is het opgeruimd en ligt er weer mooi grind in de tuin." Want hij haalde niet alleen het gestorte puin weg, maar zorgde er ook voor dat het weer zo goed als nieuw eruitziet.

Zand erover

"We kunnen weer door één deur", lacht de eigenaar van de tuin - die niet met zijn naam in het artikel genoemd wil worden. Hij heeft Bas inmiddels netjes betaald en sprak met hem af dat ze vandaag zijn tuin weer zouden komen opruimen. "Ze kwamen hier met drie man sterk en dat vond ik echt top. We hebben goed gepraat."

Hoewel hij begrip heeft voor de actie, was hij er niet blij mee. "Ik baalde heel erg natuurlijk. In het begin denk je: dat fix ik zelf nog wel even. Maar dan ga je kijken en zie je dat het dingen zijn die ik niet eens in m'n eentje weg kan krijgen. Het was heel veel."

"We hebben samen hiervan geleerd", zegt hij. "Dat je gewoon je dingen moet regelen of contact moet houden." En dat is ook precies wat Bas wilde. "Je kunt lang niet betalen maar als je nog contact hebt is het goed", legt hij uit. "Dat wou ik hem leren. Misschien heb ik hem een steentje bijgebracht."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.