Terug

Volg Hart van Nederland

Boze ondernemer blokkeert woning van wanbetaler met grote berg puin

nieuws

5 jan 2023, 12:20

In een opmerkelijk geval van wanbetaling is dinsdagmiddag een grote hoeveelheid puin in de voortuin van een woning in Grootebroek gestort. De actie komt van Bas Stroomer van grondverzetbedrijf Baschinist Grondverzet, omdat de bewoner van het pand nog geld aan hem verschuldigd was. "Hij liep te schreeuwen en te vloeken!"

Volgens Bas was de bewoner al meer dan een jaar in gebreke met het betalen van een rekening, nota bene na een vriendendienst. "Hij had van de woonstichting De Woonschakel te horen gekregen dat hij puin uit zijn tuin moest weghalen en vroeg of ik hem kon helpen", zegt hij donderdag tegen Hart van Nederland. "Ik was zelf erg druk, maar heb hem toch geholpen. Ook had hij een nieuwe telefoon nodig, daar heb ik hem ook nog aan geholpen."

Twaalf kuub puin

Puin wegbrengen en het zelf niet kunnen inzetten van zijn materieel kost Bas natuurlijk geld. Daarom vroeg hij de man wel om hem terug te betalen. "Maar tot op de dag van vandaag heeft hij dat niet gedaan. En het gaat mij echt niet om het geld, maar om het principe. Die telefoon, die maar 50 euro heeft gekost, zou hij bij wijze van spreken zelfs mogen houden."

Bas houdt er niet van om aan het lijntje te worden gehouden en komt daarom in actie. Eerst probeert hij de wanbetaler nog telefonisch te waarschuwen. "Ik vertelde hem dat ik hem zijn puin zou terugbrengen. Toen zei hij: 'Dat moet je doen!'" En zo geschiedde: Bas gaat naar de woning van de man en stort de hele voortuin vol met twaalf kuub puin. De voordeur is daardoor volledig geblokkeerd. "Hij liep erbij te schreeuwen en te vloeken, maar dat maakte me niks uit."

Bang voor eventuele gevolgen is de ondernemer niet. "Ik heb hem gewoon zijn puin teruggebracht en dat netjes op zijn grond gelegd. Hij zei nog dat hij me voor de rechter zou slepen. Nou, dat moet hij dan maar doen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.