Terug

Volg Hart van Nederland

BN'ers boos en teleurgesteld op Anouk om bloederige wc-foto

BN'ers boos en teleurgesteld op Anouk om bloederige wc-foto

Entertainment

9 feb 2024, 16:18

Anouk heeft vrijdagochtend veel kritiek gekregen op haar bericht over transvrouwen. De zangeres schreef op Threads dat mensen zonder mannelijk geslachtsdeel niet automatisch een vrouw zijn. Ook verschillende bekende Nederlanders reageren ontzet op Anouk, die deelde dat "je pipi eraf hakken" je geen vrouw maakt, "maar dit wel", met daarbij een foto van bebloed wc-papier.

De afbeelding in het artikel kan voor sommigen als schokkend worden ervaren.

"Word ik nu gecanceld?", vroeg Anouk vervolgens aan haar volgers. "Anouk, maak je geen zorgen hoor. Jij gaat om je post niet gecanceld worden, daarvoor ben je veel te geliefd", reageert cabaretier Claudia de Breij. "Een stuk geliefder dan transvrouwen. Zij kunnen nauwelijks gecanceld worden, want om gecanceld te worden moet je eerst omarmd zijn geweest en dat krijgen zij een stuk minder dan jij en ik. Daarom kun je ze ook gewoon supporten, of met rust laten."

Ook presentator Tim Hofman reageert op het bericht van de zangeres. "Dat je dan op de wc een beetje zit te mijmeren, achterom kijkt, 'eigenlijk wel goed moment om transvrouwen te beschimpen' denkt, toch even een foto maakt, die dan helemaal post, om vervolgens tevreden gaan zitten wachten tot Boulevard en Shownieuws bellen."

'Zo teleurstellend'

"Het maakt je biologisch misschien geen vrouw, maar het kan iemand wel het lichaam geven waar zij comfortabel en gelukkig in is", schrijft zangeres Davina Michelle. Acteur Jan Kooijman wil graag meer uitleg over het bericht, maar krijgt die niet. "Anouk, wat bedoel je precies?", reageert hij.

Influencer Lotte van Eijk noemt het bericht "zo teleurstellend". "Hoezo kiezen voor haat als liefde ook een optie is? Zo jammer. Ik had zoveel meer van haar verwacht, ik dacht oprecht dat ze een ally was."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.