Terug

Volg Hart van Nederland

De mooiste van de wereld: Nederlandse Solange wint missverkiezing voor trans vrouwen

De mooiste van de wereld: Nederlandse Solange wint missverkiezing voor trans vrouwen

Entertainment

25 juni 2023, 17:52

Solange Dekker (27) heeft in Thailand de titel 'Miss International Queen 2023' gewonnen. Dat is de grootste schoonheidswedstrijd voor trans vrouwen wereldwijd. Solange is de eerste Nederlandse kandidaat die er met de kroon vandoor gaat.

"De boodschap die ik de wereld wil laten zien, is dat je nooit moet stoppen met in jezelf te geloven. Je moet altijd, altijd, altijd volledig, volledig in jezelf geloven om alles te bereiken wat je wilt, want je bent de held van je eigen verhaal", zei de nieuwbakken Miss International Queen volgens RTL na haar overwinning.

Transgender personen moeten steeds langer wachten op de zorg die zij nodig hebben. Eén van de wachtenden is de 18-jarige Ayden:

Fuchsia vorig jaar winnares

Solange treedt in de voetsporen van de Filipijnse miss van vorig jaar, Fuchsia Anne Ravena. Qatrisha Zairyah Kamsir uit Singapore en Melony Munro uit Amerika werden respectievelijk tweede en derde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.