Terug

Volg Hart van Nederland

4-jarige Sem ontdekt breuk in waterleiding en is de held van Vlissingen

4-jarige Sem ontdekt breuk in waterleiding en is de held van Vlissingen

nieuws

26 juli 2022, 12:20

De 4-jarige Sem is de held van Vlissingen. De Zeeuwse stad kampte sinds zondagnacht met een kapotte waterleiding, waardoor tienduizenden mensen zonder of weinig water zaten. Met man en macht werd gezocht naar de bewuste breuk. Niemand slaagde erin en Vlissingen leek gedoemd, totdat Sem een briljante ingeving kreeg.

Het was maandag het gesprek van de dag in Vlissingen: waar zit die kapotte waterleiding die de halve stad platlegt? NL Alerts, drones, een politiehelikopter; alles werd uit de kast gehaald in de jacht op de kapotte leiding. Zelfs de telefooncentrale van het lokale waterleidingbedrijf raakte overbelast.

In het NL Alert, verstuurd vanuit de Veiligheidsregio, werd aan de inwoners opgeroepen om uit te kijken naar waterplassen of modderpoelen. Die zouden namelijk kunnen duiden op een leidingbreuk.

'Kijk, het water stroomt'

Sem, die zelf blijkbaar ook alert is, keek tijdens zijn openbaring uit het slaapkamerraam en riep zijn vader. "Kijk papa, het water stroomt." Vader Michiel bracht, met het NL Alert in zijn achterhoofd, direct de waterleidingmaatschappij op de hoogte. En inderdaad: Sem had de breuk ontdekt. Binnen no-time werd het probleem opgelost en was Vlissingen gered. Eind goed, al goed.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.