Terug

Volg Hart van Nederland

Minder water in Vlissingen door leidingbreuk, lek gevonden

Minder water in Vlissingen door leidingbreuk, lek gevonden

nieuws

25 juli 2022, 09:19

Een leidingbreuk in Vlissingen, Oost-Souburg, Koudekerke en Nieuwdorp zorgt ervoor dat er daar geen of nauwelijks water uit de kraan komt. Rond 09:00 uur is het lek gevonden. De veiligheidsregio roept op zuinig om te gaan met water.

Naar het gebied zijn waterwagens onderweg, zodat kwetsbaren in het gebied kunnen worden voorzien van water. Bewoners werd gevraagd om mee te zoeken naar het lek. Er werden ook drones en hulpdiensten ingezet om mee te zoeken. Daarnaast hielp ook een politiehelikopter mee. Rond 09:00 uur werd het lek gevonden. Monteurs zijn bezig het probleem op te lossen.

Drinkwater koken

Rond 08:00 uur werd een NL-alert verstuurd. Daarin werd ook opgeroepen om zuinig om te gaan met het beschikbare water. De kwaliteit van het water zou nog niet in het geding zijn, maar voor de zekerheid wordt aangeraden het eerst drie minuten te koken voor gebruik, mocht het straks weer uit de kraan komen.

Plas of modder

De locatie van het lek is mogelijk te herkennen aan water dat omhoog komt of een plas modder. Als bewoners iets zien wat op een lek lijkt, wordt hen gevraagd om contact op te nemen met de veiligheidsregio.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.