Terug

Volg Hart van Nederland

Gemeente Altena kondigt noodverordening af tegen onrust Veen

112

27 dec 2020, 16:58

Na drie onrustige avonden stelt de gemeente Altena een noodverordening in tegen de overlast in het Brabantse Veen. Vanaf zondagavond 17:00 uur tot en met 2 januari kunnen mensen die met meer dan twee personen op straat zijn een forse boete krijgen. Ook mensen van buiten Veen worden uit het dorp geweerd. Burgemeester Egbert Lichtenberg van de gemeente Altena, waar Veen onder valt, hoopt met de noodverordening de rust in het dorp te herstellen. Zaterdagavond laat was het voor de derde avond op rij onrustig in het Brabantse dorp. Het plaatsje staat erom bekend dat er rond de jaarwisseling autowrakken in brand worden gestoken. In het verleden liep dit weleens uit op rellen. Lees ook: Politiebond over rellen in Veen: 'Als je nu niet doorpakt is dit een vrijbrief voor de rest van het land'

Noodverordening

De noodverordening houdt onder meer in dat mensen van buiten het dorp geweerd worden. Verder geldt een samenscholingsverbod voor meer dan twee personen en is het verboden om objecten op zak te hebben die als wapen gebruikt kunnen worden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.