Terug

Volg Hart van Nederland

Nikabdraagster komt zelfde buschauffeur opnieuw tegen: 'Belde weer de politie'

Nikabdraagster komt zelfde buschauffeur opnieuw tegen: 'Belde weer de politie'

nieuws

21 aug 2019, 09:19

Angela Kempeners (36), de vrouw die maandag uit de bus werd gezet vanwege het dragen van een nikab, kwam dinsdag dezelfde buschauffeur tegen. De nikabdraagster weigerde opnieuw de bus te verlaten, waarop de chauffeur weer de politie belde. Maar deze keer besloot de politie niet te komen, vertelt Kempeners aan De Limburger. Het was dinsdag het gesprek van de dag. Voor het eerst sinds het boerkaverbod, dat inging op 1 augustus, werd de nieuwe wet gehandhaafd en een vrouw in een nikab uit de bus gezet. Arriva liet weten dat de buschauffeur Kempeners nooit de bus uit had mogen zetten. Ze hebben immers met alle Nederlandse vervoerders afgesproken het verbod niet te handhaven. De buschauffeur had haar dan ook gewoon moeten meenemen. Lees ook: Buschauffeur weigert nikabdraagster, vrouw uit bus gezet Kempeners vertelt verder dat ze graag haar verhaal deelt omdat ze niet alleen met de bus wil kunnen reizen, maar ook naar de bank of naar het ziekenhuis. "Ben zelfs bereid me te identificeren, door mijn nikab even af te doen als het moet, maar dat hoefde niet van de buschauffeur", vertelt Kempeners aan de krant.

Eigen keuze nikabdraagster

Verder laat ze weten dat het dragen van de nikab een uiting van haar religie is en dat zij zelf heel bewust deze keuze heeft gemaakt. "Ik ben tegen Islamitische Staat hoor. Ik bid vijf keer per dag, daaromheen plannen we ons leven. Ik ga weleens naar de moskee in Geleen, maar niet elke week." Dinsdag sprak Hart van Nederland met Karima Rahmani, zij is lid van werkgroep Blijf van mijn niqaab af. Zij liet weten van meerdere vrouwen de vraag te krijgen of ze nog wel met het openbaar vervoer kunnen reizen. Rahmani wil dan ook met vervoerders in gesprek blijven om te kijken wat ze van elkaar kunnen verwachten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.