Terug

Volg Hart van Nederland

België verwelkomt Nederlanders in winkelsteden, Grapperhaus waarschuwt: 'Geef virus geen lift'

Politiek

18 dec 2020, 12:11

Nederlanders zijn van harte welkom om in België te komen winkelen, zegt de Belgische detailhandelsorganisatie Comeos. "Als mensen de coronaregels respecteren hebben wij daar geen probleem mee. Of het nou om Nederlanders, Duitsers, Chinezen of Japanners gaat, het kan veilig," zegt Hans Cardyn van Comeos tegen het ANP. Maar Ferd Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, raadt dat soort 'funshopping' ten zeerste af, "anders moeten we allerlei ontmoedigende maatregelen nemen zoals wegopleggingen en dat soort toestanden", zegt hij tegen Hart van Nederland. Hij drukt Nederlanders op het hart: "Geef het virus geen lift van België naar Nederland en andersom." Lees ook: Mogelijk maatregelen tegen shoppende Nederlanders in België

Strenge regels

België maakt zich op voor een stroom toeristen uit vooral Nederland en Duitsland op zaterdag en koopzondag in populaire winkelsteden als Antwerpen, Hasselt, Knokke en Luik. Cardyn wijst erop dat er wel strenge regels gelden. Een klant mag alleen in zijn eentje binnen, met een mondkapje op en voor maximaal dertig minuten. De winkeliers mogen niet meer dan één klant per 10 vierkante meter toelaten. "Geen funshoppen", waarschuwt Cardyn. Lees ook: Verwarring in Baarle-Nassau: Nederlandse winkels moeten dicht maar Belgische winkels mogen wél openblijven Vrijdagmiddag buigen de leiders van de zes Belgische regeringen zich over maatregelen om te voorkomen dat grote aantallen Nederlanders in België komen winkelen. ANP/redactie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.