Terug

Volg Hart van Nederland

Driekwart van de Nederlanders mijdt winkelstraten in aanloop naar kerst

Driekwart van de Nederlanders mijdt winkelstraten in aanloop naar kerst

Milieu en Gezondheid

10 dec 2020, 23:27

De kerst is voor veel ondernemers hét moment om te pieken, maar door corona lijkt de aankomende kerstperiode een teleurstelling te worden voor winkeliers. Driekwart van de Nederlanders mijdt de winkelstraten, blijkt uit onderzoek van Hart van Nederland onder ruim 2200 mensen. Tijdens de shopgekte met Black Friday, eind november, was het in veel binnensteden zó druk dat de hele boel op slot ging. Die maatregelen bij het winkelen blijken hard nodig, want het RIVM meldt donderdag bijna 8800 nieuwe coronagevallen. Lees ook: Puinhoop in Haagse binnenstad na Black Friday-gekte: 'Lijkt wel een vuilnisbelt'

Wegblijven uit de winkelstraten

Voor 76 procent van de Nederlanders zijn de oplopende besmettingen een reden om de komende weken de drukke winkelstraten te mijden. 22 procent trekt zich er niets van aan en gaat toch fysiek inkopen doen. Een groot deel van de deelnemers aan het onderzoek (43 procent) zegt helemaal geen kerstcadeaus te kopen dit jaar. Een kwart koopt online en nog een kwart koopt deels online en deels in de winkel. De kleinste groep, zo'n tien procent, komt alleen in winkels. Lees ook: Rutte: bij strengere coronamaatregelen zal kerst worden ontzien Om gespreid inkopen doen aan te moedigen, moeten openingstijden van winkels verruimd worden. Dat vindt 58 procent van de Nederlanders. Een derde ziet dat niet zitten.

Het Hart van Nederland-panel is het opiniepanel van Hart van Nederland. Het panel bestaat op dit moment uit 35.000 leden. Per onderzoek wordt een deel van het panel uitgenodigd. Dat gebeurt op basis van de kenmerken van de deelnemers, zoals politieke voorkeur, geslacht, woonplaats, leeftijd. Alle onderzoeken vinden plaats onder begeleiding van opiniepeiler Maurice de Hond.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.