Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland reageert op dood Bram van der Vlugt: 'Hij was de échte Sint' en 'Dag Sinterklaasje'

nieuws

19 dec 2020, 18:25

Nederlanders reageren met mooie woorden en fijne herinneringen op het overlijden van Sinterklaas-acteur Bram van der Vlugt. Hij overleed zaterdag op 86-jarige leeftijd. "De enige echte Sint." De acteur was vooral bekend van zijn vertolking van Sinterklaas: hij kroop een kwart eeuw in de rol van de Goedheiligman, waardoor hij voor een hele generatie ‘de enige echte Sint’ is. Dat is dan ook de eerste van reactie van veel Nederlanders die met hem zijn opgegroeid.

Bram van der Vlugt. De echte Sint is niet meer. Het ga je goed. pic.twitter.com/khMDfcGgIa

— Sjors / George ? (@SapperDeKriek) December 19, 2020 Lees ook: Sinterklaas-acteur Bram van der Vlugt (86) overleden aan corona

'Dag Sinterklaasje'

Op Twitter bedanken mensen Bram van der Vlugt ervoor dat hij er áltijd was op 5 december. "Dag Sinterklaasje",  reageren anderen verwijzend naar het sinterklaasliedje.

Hoe herdenk je een man als deze? Hij is en was DE Nederlandse Sinterklaas waarmee ik en vele andere mee zijn opgegroeid. Een fantastisch Sinterklaas, een fantastische acteur. Bram van der Vlugt we gaan u missen ? en bedankt dat u er altijd weer was op 5 December. pic.twitter.com/mmu8JwV7p9

— Michael Braam (@mbraam85) December 19, 2020 Voor veel mensen zijn dit jaar zelfs twee jeugdhelden overleden. In januari overleed namelijk ook al Aart Staartjes, die jarenlang de nukkige meneer Aart in Sesamstraat speelde. Hij overleed na een verkeersongeval.

Aart Staartjes en Sinterklaas ( Bram van der Vlugt) beide dit jaar overleden.. ? ? 2 iconen voor een deel van mijn jeugd.. pic.twitter.com/zJpmKeXVQj

— HENRI.. (@Papahen68) December 19, 2020 [gallery ids="1230118,1230119"]

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.