Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland geeft 5 miljoen euro noodhulp aan Marokko

nieuws

9 sep 2023, 17:49

Nederland geeft 5 miljoen euro noodhulp aan Marokko dat getroffen is door een zware aardbeving. Minister Liesje Schreinemacher (Ontwikkelingssamenwerking) heeft dat bedrag toegezegd aan het Rode Kruis.

"We blijven natuurlijk kijken wat Nederland nog meer kan doen", aldus Schreinemacher. Het Rode Kruis besloot eerder op de dag een inzamelingsactie voor Marokko te beginnen en stelt gironummer 6868 open om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.

Het dodental van de beving is inmiddels opgelopen tot boven de 1000. Ook zijn er 1200 gewonden.

Er staat ook een een Urban Search and Rescue (USAR) team klaar om naar het rampgebied af te reizen. Het is nog steeds wachten op een verzoek van de Marokkaanse autoriteiten. Indien nodig kan het team heel snel vertrekken.

De Nederlandse ambassadeur in Marokko is inmiddels afgereisd naar het rampgebied om te bezien welke hulp geboden kan worden en wat er nodig is, laat minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) weten.

Bron: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.