Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland wil 'helpen waar nodig' in Marokko, zeker 800 doden door aardbeving

Politiek

9 sep 2023, 10:25

Ondanks dat er nog geen officieel hulpverzoek van de Marokkaanse regering is binnengekomen, is Nederland wel bereid na de zware aardbeving hulp te geven aan het land. Dat laten minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) en Liesje Schreinemacher (Ontwikkelingssamenwerking) weten.

"Wat een vreselijk verdrietig en zorgwekkend nieuws over de aardbeving in Marokko. Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en nabestaanden. Nederland staat paraat om te helpen waar nodig", twitterde Schreinemacher.

Bij de beving in het zuiden van het Noord-Afrikaanse land kwamen meer dan 800 mensen om het leven. Ruim 300 mensen raakten gewond door de beving in de buurt van Marrakech die een kracht van 6.8 had.

Specialisten en honden

Het kabinet zou op verzoek een Urban Search and Rescue (USAR) team kunnen sturen. Zo'n team bestaat uit specialisten op het gebied van zoek- en reddingsacties (vaak met honden), maar ook uit verpleegkundigen, artsen en bouwkundigen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.