Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachten projecties Erasmusbrug bekende gezichten van extreemrechtse actiegroep

112

1 mrt 2023, 08:51

De twee verdachten van het projecteren van racistische teksten tijdens de nieuwjaarsnacht zijn de 34-jarige Daniel S. uit Landgraaf en de 24-jarige John A. uit Zwijndrecht. De twee zijn bekende gezichten van de extreemrechtse actiegroep White Lives Matter Nederland, meldt het AD.

De antifascistische onderzoeksgroep Kafka verbaast deze arrestaties niets. S. en A. zouden de twee ‘sleutelfiguren’ zijn van White Lives Matter Nederland. Op foto’s die Kafka maakte bij meerdere acties, staan de twee gebroederlijk naast elkaar terwijl ze een spandoek met White Lives Matter vasthouden.

Ook vond Kafka eigen foto’s van de club, waaruit blijkt dat ze ook bij de grote coronademonstratie verleden jaar in Rotterdam dat spandoek uitrolden met daarop een verwijzing naar hun Telegramkanaal.

Tijdens carnaval werden er ook al leuzen op het stadhuis in Eindhoven geprojecteerd, zoals in de link hierboven te lezen valt. Ook op het Anne Frank Huis was begin februari een laserprojectie te zien. Op onderstaande video zie je dat met verbazing werd gereageerd:

Verbijsterde reacties op laserprojectie Anne Frank Huis: 'Accepteren wij niet'
1:28
Verbijsterde reacties op laserprojectie Anne Frank Huis: 'Accepteren wij niet'

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.